WippWalker

Naam WippWalker
Artikelnummer 3211
Prijs
€ 19,95 incl. 21% BTW
€ 16,49 excl. 21% BTW
Waardering

Werken met de WippWalker

De WippWalker balanshouder is oorspronkelijk ontworpen voor het bevorderen van de motoriek en het evenwichtsgevoel bij kinderen: door lichaamsgewicht te verplaatsen met het toestel voor- of achterwaarts proberen te ‘lopen’ of van links naar rechts balanceren. Honden kunnen leren er met hun voorpoten op te staan, waarbij ze hun balans moeten zien te houden. Dat vereist evenwichtsgevoel en wat durf.

  • Geschikt voor meer gevorderde balans
  • Geschikt voor fysiek fitte (middel)grote honden
  • Vraag altijd eerst een oefentherapeut om advies of deze toestellen geschikt zijn voor revalidatie!

Doen!
Probeer de WippWalker altijd eerst zelf uit, zodat je weet wat je de hond ‘aandoet’. De toestellen zijn belastbaar tot 120 kilo. De toestellen zijn gemaakt voor kinderen, dus die mogen ze natuurlijk ook uitproberen!

Niet doen
Gebruik de WippWalker niet op een gladde of natte ondergrond, of met een hond die natte poten heeft. Dit om uitglijgevaar te voorkomen.

De  groene WippWalker is grotendeels plat aan de onderzijde en daardoor vrij stabiel, maar niet heel makkelijk. De onderkant van deze balanshouder kan namelijk vooral als je op een hard oppervlak werkt gaan schuiven en draaien. De hond moet dus heel rustig, beheerst en voorzichtig te werk gaan om zijn voeten goed op de Walker geplaatst te krijgen. Het oefenen wordt makkelijker als je het toestel plaatst op een ondergrond waarop het minder kan ‘glijden’, zoals gras.

Je ziet aan het spreiden van de tenen dat het deze hond best moeite kost zijn evenwicht goed te bewaren.  Ook een wijde stand van de achterpoten of het schrap zetten van de achterpoten kan aangeven dat de oefening voor de hond (te) moeilijk is. We willen graag een hond in balans, niet in een kramp!

Honden hebben géén sleutelbeen en kunnen hun voorpoten daardoor niet heel ver zijwaarts uit elkaar zetten en naar buiten draaien zoals wij onze armen kunnen spreiden. Alleen als je hond groot en breed genoeg is, kan hij leren zijn voeten precies op het nopjesoppervlak aan de uiteinden te plaatsen…


…maar je voet(en) meer naar of gewoon op het midden zetten is natuurlijk ook goed!

Belangrijk!

Werk rustig en bouw je oefeningen altijd rustig en stap voor stap op. Bied de hond altijd de gelegenheid om van de toestellen af te stappen en te stoppen met oefenen. Luister goed naar je hond, want hij luistert weer naar wat zijn lichaam hem aangeeft.

Specificaties

  • Gemaakt van hoogwaardig, stevig kunststof en zowel binnen als buiten te gebruiken
  • Ze zijn niet massief, maar uit één stuk ‘geblazen’ en dus hol van binnen, en daardoor lichtgewicht
  • De ‘evenwichtsbalkjes’ zijn 52 cm lang, 13 cm breed en 9,5 cm hoog
  • Een nopjesreliëf aan weerszijden op de bovenkant maakt het oppervlak iets stroever en zorgt voor wat meer grip

Aanbevolen producten