Blog

Training - enkel basisprincipes

Met training is het de bedoeling dat je je hond beter, sterker en weerbaarder maakt voor datgeen wat je van hem vraagt. Door de belasting te verhogen, verbeter je de belastbaarheid van de hond. Maar wanneer ben je aan het trainen en wanneer geef je de hond beweging? Enkele basisprincipes: Tijdens een training voeg je een prikkel toe die je hond nog niet eerder gedaan heeft. Je vraagt hem om de duur, intensiteit, afstand of snelheid te verhogen. In feite een grotere inspanning op één specifiek gebied dan voorgaande training.

Wij zijn verhuisd

Wilt u materialen komen bekijken in onze nieuwe showroom, maak dan een afspraak dan plannen we even tijd voor u. Afhalen van bestellingen kan op onderstaande openingstijden: Maandag - Dinsdag - Donderdag - Vrijdag
09:00 - 17:00 uur

Woensdag
09:00 - 16:00 uur Wij zien u graag in ons nieuwe pand!

Chunking down the process

Wat betekent Chunking down the process? "Deel het proces in kleine stukjes", dat is precies wat het betekent. Soms kan een oefening voor je hond heel groot aanvoelen en te moeilijk zijn. Bijvoorbeeld het doel is een balansparcours met verschillende elementen. Door “chunking down” toe te passen, maak je het proces kleiner. Is je hond niet gewend om ergens bovenop te springen en daar dan te blijven staan? Of niet gewend aan een onstabiele ondergrond? Probeer dan eens te beginnen met een vaste ondergrond die groot genoeg is voor je hond, maar niet wiebelt en ook niet te hoog is.

Balans en Coördinatie

Is er een handleiding voor balans- en coördinatie oefeningen met je hond? Nee er is geen hapklare handleiding voor elke oefening. De hond (en mens) bepalen welke oefeningen er gedaan worden, aan de hand van belastbaarheid, mogelijkheden en beperkingen….
Zo zagen we in onze workshops Balans en Coördinatie dat een oefening voor 4 honden (en geleiders) net iets anders aangeleerd of uitgevoerd moet worden, en dat dezelfde oefening er opeens anders uit kan zien… Minder = meer; in veel (de meeste) oefeningen geldt dat minder, daadwerkelijk meer is. Coördinatie draait om het proces van registreren van informatie in/van het lichaam en deze info via reflexen en bewuste (re)actie verwerken tot een passende reactie (aanpassing van spierspanning, verplaatsen van gewicht enz). Minder bewegen, meer rust/stil staan, betekent voor veel honden ‘meer’ voelen en de dan bijna onzichtbare reacties in het lichaam zijn juist de genuanceerde oefeningen die bijdragen aan een beter lichaamsbesef.

GRATIS VERZENDING DIERENDAG

Je hond of puppy kunstjes of spelletjes leren

Wat blijkt is dat het doen van spelletjes met je hond erg goed is voor de band met je hond, maar ook voor de mentale en fysieke gesteldheid van je hond. Maar hoe moet je beginnen en wanneer mag je beginnen?
Om meer mensen hierover te informeren zijn we in contact gekomen met Robbin Kleinpenning en Robbin interviewt wekelijks hondentrainers en/of dierenartsen op zijn platform https://www.puppygroep.

Workshop Balans en Coördinatie

Opgelet!!! DE WORKSHOPS ZITTEN VOL!!
Sport en Spel gaat serieus uitpakken! Op zaterdag 28 september krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding van een gekwalificeerde trainer een groot deel van onze balansmaterialen met je hond uit te testen! Hoe leuk is dat?
 

Het is zomer! We kunnen weer gaan zwemmen met de hond!

Hoe leuk is dat? Het is een goede manier om af te koelen voor je hond. Zeker voor de honden met een dikke vacht is het een uitkomst, die kunnen hun jas ‘niet even uittrekken’. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen of via de voetzolen. Al gaat je hond maar even met de pootjes in het water staan, dan bereik je al een daling van de temperatuur.

Één van de beste oplossingen om je hond te laten afkoelen is om het water op te zoeken, maar dan is het een goed idee om eerst even wat dingen te overwegen.

Grasaren of kruipers pas op!

  In de maand juni tot en met de maand augustus is het gras hoog. Voor je hond is het heerlijk om er door heen te rennen. Maar pas op hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij je hond. Het risico is het grootst bij rassen met middellange of lange haren. Als je hond in het hoge gras loopt en speelt, breken de grasaren van het gras af en hechten zich vast aan je hond.

Ook dit jaar was er voor dierenliefhebbers weer veel gezelligheid in Hilvarenbeek

Tijdens Animal Event het festival voor dierenliefhebbers presenteerde de dierenwereld zich dit jaar weer optimaal. 3 dagen lang stond de Beekse Bergen in het teken van workshops, dierenshows en leerzame demonstraties. In totaal genoten 31.000 dierliefhebbers van een gevarieerd programma met de meest uiteenlopende dieren. Zowel jong én oud vermaakten zich bij alle nieuwe erf- en boerderijdieren.
Getoond 1–10 van 4612345