WippSider

Naam WippSider
Artikelnummer 3220
Prijs
€ 19,95 incl. 21% BTW
€ 16,49 excl. 21% BTW
Waardering

Werken met de WippSider

De WippSider balanshouder is oorspronkelijk ontworpen voor het bevorderen van de motoriek en het evenwichtsgevoel bij kinderen: door lichaamsgewicht te verplaatsen met het toestel voor- of achterwaarts proberen te ‘lopen’ of van links naar rechts balanceren. Honden kunnen leren er met hun voorpoten op te staan, waarbij ze hun balans moeten zien te houden. Dat vereist evenwichtsgevoel en wat durf.

  • Geschikt voor meer gevorderde balans
  • Geschikt voor fysiek fitte (middel)grote honden
  • Vraag altijd eerst een oefentherapeut om advies of deze toestellen geschikt zijn voor revalidatie!

Doen!
Probeer de WippSider altijd eerst zelf uit, zodat je weet wat je de hond ‘aandoet’. De toestellen zijn belastbaar tot 120 kilo. De toestellen zijn gemaakt voor kinderen, dus die mogen ze natuurlijk ook uitproberen!

Niet doen
Gebruik de WippSider niet op een gladde of natte ondergrond, of met een hond die natte poten heeft. Dit om uitglijgevaar te voorkomen.

De blauwe WippSider heeft een onderkant met een ronding, waardoor dit toestel meer wiebelt en van de ene naar de andere kant kan bewegen, waarbij de hond moet leren zijn gewicht goed te verdelen om tijdens het schommelen zijn evenwicht te bewaren.


Leer de hond eerst goed zijn balans te houden. Daarna kun je hem uitnodigen rustig van de ene naar de andere kant op en neer te bewegen. Je kunt die zijwaartse wipbeweging uitlokken door iets lekkers dicht bij zijn neus te houden en dat heel rustig iets naar links of rechts te bewegen. Als de hond voldoende vertrouwen in de oefening heeft, kun je hem de WippSider steeds iets meer naar links of rechts laten ‘kantelen’.

Je kunt je hond helpen door je voet in de uitsparing op het midden van de balanswip te plaatsen…


…en zo het toestel stabieler te maken en tegen te houden, zodat de hond makkelijker zijn voorpoten kan plaatsen.

Belangrijk!
Werk rustig en bouw je oefeningen altijd rustig en stap voor stap op. Bied de hond altijd de gelegenheid om van de toestellen af te stappen en te stoppen met oefenen. Luister goed naar je hond, want hij luistert weer naar wat zijn lichaam hem aangeeft.

Specificaties

  • Gemaakt van hoogwaardig, stevig kunststof en zowel binnen als buiten te gebruiken
  • Ze zijn niet massief, maar uit één stuk ‘geblazen’ en dus hol van binnen, en daardoor lichtgewicht
  • De ‘evenwichtsbalkjes’ zijn 52 cm lang, 13 cm breed en 9,5 cm hoog
  • Een nopjesreliëf aan weerszijden op de bovenkant maakt het oppervlak iets stroever en zorgt voor wat meer gripAanbevolen producten