Balance pad

Naam Balance pad
Artikelnummer 9079
Prijs
29,
50
  incl. 21% BTW
24,
38
 excl. 21% BTW
Waardering

Train met de Balance pad balans en coördinatie van de hond

Voor fun en fitness of revalidatie, maar raadpleeg altijd eerst een therapeut voor trainingsadvies als je gericht wilt werken aan het trainen van balans, motoriek of spierkracht.

Geschikt voor bijvoorbeeld ‘voorpootjes op’ of ‘achterpootjes op’, en gemiddelde honden kunnen ook met alle pootjes op. De Balance pad XL is eigenlijk een kruising tussen een blok en een trainingsmat.

De Balance pad is gemaakt van zacht meeverend schuim, is 6 cm dik en heeft aan beide zijden een glad oppervlak waardoor het een ideale balansmat is voor hondentraining. Pas wel op met scherpe hondennagels.

Het blok is watervast en zowel binnen als buiten te gebruiken. Zolang je niet zwaarder weegt dan 90 kilo, kun je er zelf ook op gaan staan en (balans)oefeningen doen. Dat is trouwens een stuk moeilijker dan het lijkt, want je zult dan merken dat het blok behoorlijk mee veert. Probeer het maar eens, op één been. Weet je meteen wat je van je hond vraagt!

Het leuke van deze pad is: je kunt hem dus niet alleen voor je hond, maar ook voor jezelf gebruiken. Als je met meerdere blokken werkt, kun je die op of tegen elkaar leggen. Of maak er een rij van en laat de hond van pad naar pad lopen, waarbij je naar wens kunt variëren met meer of minder tussenruimte.

Let op: gebruik de balance pad uitsluitend als trainingsmateriaal en begeleid de hond op het kussen. Laat de hond niet alleen met de Balance pad, voorkom daarmee blessures en de mogelijkheid dat de hond het materiaal kapot kan maken.

Specificaties Balance Pad 

  • Afmetingen: L 50 x B 40 x H 6 cm
  • Maximaal gewicht: 90 kg
  • Voorzien van antisliplaag
  • Kleur: turquoise