Balanstrainer

Naam Balanstrainer
Artikelnummer 9600
Prijs
119,
95
  incl. 21% BTW
99,
13
 excl. 21% BTW
Waardering
Kleur

Balansmateriaal voor dierentraining

De balanstrainer is een halve bal op een stevig platform. Deze kan op 2 manieren worden gebruikt (met de bolle kant naar boven of de platte kant naar boven (voor de gevorderde hond)). Als de hond op de balanstrainer staat dan stimuleert dat evenwicht en spierkracht. Met deze balanstrainer verbetert u de balans, coördinatie en actieve stabiliteit.

Balanstraining kan honden helpen met hun lichaamsbewustzijn (proprioceptie) en zelfvertrouwen, wanneer ze leren om te gaan met veranderende en onstabiele omgevingen. Regelmatig trainen op de balanstrainer is een goede manier om gezonde en sterke gewrichten, kracht, kernspieren en mobiliteit te verbeteren en te onderhouden.

Puppy's kunnen al vroeg beginnen met balanstraining. De balanstrainer kan ook worden gebruikt voor revalidatie, zoals gewichtsbelasting of spierversterking van ledematen.

Onzekere honden: Door met een balanstrainer te trainen, train je het zelfvertrouwen van de onzekere hond waardoor deze honden vrijer worden in het dagelijks leven of in de activiteiten die ze spannend vinden.

Let wel: balansoefeningen betekent krachtsport voor honden. Doe dit nooit te lang achter elkaar en bouw dit rustig op. Laat de hond niet alleen met het balanskussen en voorkom daarmee blessures en de mogelijkheid dat hij het materiaal kapot kan maken.

  • Diameter: 60 cm
  • Maximaal gewicht: 200 kg
  • Inclusief pomp