Luxe dobbelsteen foam 15 cm

Naam Luxe dobbelsteen foam 15 cm
Artikelnummer 3215
Prijs
€ 9,50 incl. 21% BTW
€ 7,85 excl. 21% BTW
Waardering

Een kwalitatief zeer goede/zachte dobbelsteen

Gemaakt van EVA-schuim. Zeer stevig, brokkelt niet zomaar af! De dobbelsteen kan ook in het water worden gebruikt en blijft drijven.
Afmeting: L15 x B15 x H15 cm
Kleur: geel

Leuke speltips met de foamdobbelsteen

Een? Of zes?
Hoe harder de dobbelsteen doorrolt, des te spannender het natuurlijk wordt hoeveel ogen er worden gegooid. Laat de cursisten (door de dobbelsteen te werpen) of honden (met neus of poot) om beurten dobbelen en verbind aan het aantal geworpen ogen een opdracht. Gooit iemand een zes? Dan kun je bijvoorbeeld alle honden zes keer van houding laten wisselen (bijvoorbeeld zit-sta-af-zit-sta-af), zes passen laten volgen, of zes keer een poot laten geven.

Van zes minuten een af-blijf voor de vergevorderde tot simpelweg zes brokjes achter elkaar opeten (koud kunstje!) voor de beginners: je kunt het allemaal zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Het fijne van het dobbelen is dat je training er vaak veel gevarieerder van wordt.

Speltip: hondenbord
In combinatie met een aantal hoepels kun je met behulp van een dobbelsteen een ganzenbordvariant spelen: hondenbord. Leg bijvoorbeeld tien hoepels in een rij op de grond. Vorm teams van twee bazen: één baas ‘bedient’ met zijn hond de dobbelsteen, de andere baas neemt met zijn hond plaats in de eerste hoepel en mag steeds het aantal gegooide ogen doorschuiven. Welk team heeft het minst aantal worpen nodig om aan het eind van de rij hoepels te komen? Maak naar hartenlust je eigen spelregels! Als je met gekleurde hoepels werkt, kun je ‘valkuilen’ inbouwen, bijvoorbeeld: kom je in de rode hoepel, dan moet je terug naar het begin.

Houd toezicht en voorkom dat de honden stukjes foam van de steen kunnen afbijten en doorslikken.

Aanbevolen producten