Ook dit jaar was er voor dierenliefhebbers weer veel gezelligheid in Hilvarenbeek

9 Mei, 2019 09:16

Tijdens Animal Event het festival voor dierenliefhebbers presenteerde de dierenwereld zich dit jaar weer optimaal.

3 dagen lang stond de Beekse Bergen in het teken van workshops, dierenshows en leerzame demonstraties. In totaal genoten 31.000 dierliefhebbers van een gevarieerd programma met de meest uiteenlopende dieren.

Zowel jong én oud vermaakten zich bij alle nieuwe erf- en boerderijdieren. Ze maakten kennis met alpaca’s, koeien, varkens, geiten, schapen en pluimvee.

Ook dit jaar was het losloopgebied weer een groot succes, duizenden honden genoten zichtbaar van het uitgestrekte zandstrand.

Deelnemers uit Nederland, Duitsland, België, en Frankrijk liepen ondanks het koude weer het drie kilometer lange parcours van de Happy Dog Survival. 600 deelnemers behaalde de finish, na het nemen van 12 uitdagende obstakels in waterpartijen en modderpoelen.

Nieuw dit jaar was de Dorpshaven met zijn eigen beachbar. Honden konden zelfs met hun baasje plaats nemen in één van de kano’s of op de sup boards voor een heerlijke ontspannen tocht over het meer.

Social influencer Jolanda Adelaar en haar Italiaanse hengst Carletto zorgden tijdens hun optreden voor groots amusement bij paardenliefhebbers.

Ook de roofvogelshow kon rekenen op veel enthousiast publiek.

Voor kattenliefhebbers was het dierenfestival ook een paradijs vele bezoekers bezochten het Royal Canin Raskattencafé. Naast de diverse boekpresentaties en lezingen konden ook de kittens in het Glazen Huis rekenen op veel bekijks.

Dit jaar vond ook weer de verkiezing plaats, mooiste Hond van Nederland. Zondag was de finale van de verkiezing. 12 provinciewinnaars werden door 4 juryleden beoordeeld. Uit ruim 3.000 inschrijvingen kwam Balou als mooiste naar voren. De Sint Bernard Balou van Margreet Oude Avenhuis komt uit de provincie Overijssel.

Dit jaar trok de bekende politiehond Bumper veel publiek. Samen met zijn begeleider Stephan zorgde hij voor een indrukwekkende demo in de Prins Sport Piste. Tijdens de Meet & Greet konden fans op de foto.

Wil jij volgend jaar bij de 14e editie van Animal Event zijn? Noteer dan alvast in je agenda 1, 2 en 3 mei 2020. Locatie: evenemententerrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Wij van Sport Spel voor Dieren zijn erbij, jij ook?

< De vakantie komt eraan, wat doe jij met je hond? Ga jij met Pasen samen met je hond van een eitje genieten? >