Hoe leer ik mijn hond een High-Five

24 Juli, 2018 07:36

Wil je deze vakantie je hond een cool kunstje leren? Ga aan de slag met een High-Five!

Eerst moet de hond een poot kunnen geven voordat er begonnen kan worden met een high-five.

Hoe leer ik mijn hond een poot te geven
Laat de hond voor je zitten en til zijn voorpoot op, leg de voorpoot in je hand.
Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘poot’. Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen.

Gebruik wel altijd consequent hetzelfde commando.

Nu de hond een poot kan geven, kun je gaan oefenen met een High-five
Zorg ervoor dat de hond eerst een poot geeft. Zodra de hond de poot op je hand heeft gelegd, draai je je hand zo om, dat de poot van de hond tegen je hand aan staat. Hij geeft je dus eigenlijk een high-five.

Laat de hond weer recht voor je zitten. Houd je handpalm vlak naar voren gericht. Til met je andere hand de voorpoot van de hond op en zet deze tegen je hand aan en geef tegelijk het commando “high-five”! Beloon wat de hond op dat moment doet: goed zo, dát is ‘high-five’. Als je de hond in deze houding een aantal malen beloont, is de kans groot dat hij al snel uit eigen beweging zijn poot op je hand gaat leggen.

Wil je iets meer uitdaging: Kan jouw hond op verzoek met zijn rechterpoot jouw linkerhand en met zijn linkerpoot jouw rechterhand aantikken?

Super! Je hond kan nu een poot en high-five geven!

Belangrijk
Bij het aanleren van iets nieuws zijn een paar dingen belangrijk: in kleine stapjes en korte sessies trainen, de hond altijd belonen op het moment dat hij doet wat de bedoeling is.

Vergeet je niet een leuke foto te posten op onze Facebookpagina en Instagram #sportenspelvoordieren?

Wist je dat je ook konijnen een High-five kunt aanleren
Heb je een konijn en wil je dit toffe kunstje aan je konijn leren klik dan hier voor het lesplan, geschreven door Bernice Muntz. Hoe cool is het, als je konijn en hond, je tegelijk een high-five kunnen geven!

< Warming-up en Cooling-down voor de hond Vernieuwd Animal Event trekt tienduizenden bezoekers >