Dogstepper basis set

Naam Dogstepper basis set
Artikelnummer 10405
Prijs
49,
50
  incl. 21% BTW
40,
91
 excl. 21% BTW
Waardering
Type stokken

De Dogstepper basis set bestaat uit 6 zijdelen, 3 verbindingsstokjes en 4 stokken

De Dogstepper is een multifunctionele trainingstool, geschikt voor bijna alle vormen van hondensport. Of je nu bezig bent met Clickertraining, DoggyDance, Agillity of dat je thuis traint, de Dogstepper kan je helpen van de oefeningen een feest te maken!
De Dogstepper bestaat uit 3 verschillende onderdelen: de zijdelen, de stokken en de verbindingsstokjes. U kunt kiezen voor een set met 80 cm of 100 cm stokken. Al deze onderdelen zijn op verschillende manieren met elkaar te verbinden en zijn zover uit te breiden als je wilt, waardoor er een uitgebreide variatie aan oefeningen mee gedaan kan worden.

Suggesties hoe de Dogstepper te gebruiken:
- Platformtraining
De zijdelen kunnen als een puzzel aan elkaar vast gemaakt worden. Al naar gelang de grootte van de hond kan het platform langer en breder gemaakt worden door meer zijdelen toe te voegen. Om het platform hoger te maken kunnen de zijpanelen gestapeld worden en kun je de korte verbindingsstokjes erin steken zodat het geheel niet van elkaar af kan schuiven en mooi stabiel blijft staan.
- Cavaletti
Gebruik twee Dogstepper zijdelen met een stok ertussen en maak een rij van 4-6 cavaletti achter elkaar en er ontstaat een leuk cavaletti parcours. De stokken kunnen op verschillende hoogten door de zijdelen gestoken worden, zo kan er nog in hoogte van de cavaletti gevarieerd worden.
- Agility training
Van de zijdelen in combinatie met een stok kan een hindernis worden gemaakt. De zijdelen kunnen ook op elkaar worden gestapeld om een hogere sprong te maken.
Twee hindernissen kunnen ook gebruikt worden als begrenzing om je hond recht voor- of achteruit te leren lopen. Leer je hond onder de stokken door kruipen. Begin hoog en maak de hindernis steeds een beetje lager.
- Dog Dance
Door de Dogstepper als step, target of als begrenzing te gebruiken is het een geweldig hulpmiddel om met je hond de voetposities of figuren te trainen voor de Dog Dance.
- Coördinatie en balans
Als er van een aantal zijdelen stapeltjes gemaakt worden van verschillende hoogte, kunnen er stapstenen gecreëerd worden. De stapstenen zijn heel goed te gebruiken om de coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn van de hond mee te trainen.

Verder kan de Dogstepper worden gebruikt als slalom, loopbaan, target, begrenzing enz.
Door de veelzijdige vorm van de Dogstepper zijn de mogelijkheden eindeloos.

De Dogstepper is in 3 verschillende sets verkrijgbaar:
- Basis set (6 zijdelen, 3 verbindingsstokjes en 4 stokken)
- Medium set (10 zijdelen, 5 verbindingsstokjes en 5 stokken)
- Luxe set (16 zijdelen, 8 verbindingsstokjes en 8 stokken)
- Alle onderdelen zijn ook los verkrijgbaar, maar een set is voordeliger!

Specificaties

  • De zijdelen zijn gemaakt van zeer lichtgewicht, robuust en stevig foam.
  • Afmetingen zijdelen  (l x b x h): 30 x 20 x 4,5 cm
  • Afmeting verbindingsstokje: 8 cm
  • Afmeting stokken: keuze uit 80 cm of 100 cm
  • Gewicht zijdeel: 80 gram
  • Set is gemakkelijk te vervoeren (licht en helemaal uit elkaar te halen)