Emotie ballen set van 6

Naam Emotie ballen set van 6
Artikelnummer 3082
Prijs
€ 22,00 incl. 21% BTW
€ 18,18 excl. 21% BTW
Waardering

Zes ballen met verschillende gezichtsafbeeldingen en emoties

Voordat je met de ballen begint te werken is één ding heel belangrijk: met lucht gevulde ballen zijn erg kwetsbaar voor hondentanden. Dat is enerzijds een beperking, maar bovenal een uitdaging. Voorkom dat honden in de ballen kunnen bijten. De ballen zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als speelgoed voor de hond, maar als een hulpmiddel dat je kunt inzetten om mens en hond iets te leren.

Bal-blijf overgooioefening

Een bal naar elkaar overgooien, dat lijkt kinderlijk simpel. Maar goed gooien en goed vangen is een kunst, en dan moet de hond ook nog eens netjes blijven zitten! Want dát is waar het bij deze oefening om draait: de hond hoeft helemaal niets met de bal, hij hoeft alleen maar rustig te blijven terwijl er een bal wordt overgegooid.

Hoe ga je aan de slag?
De bal-blijf overgooioefening begint met het elkaar rustig aangeven van de bal. Zorg dat je met 2 personen bent en ga tegenover elkaar staan, met je hond naast je. Zorg ervoor dat je dicht tegenover elkaar staat zodat je de bal rustig beurtelings aan elkaar kan overgeven. Let op, bouw het rustig op!

En dan.... overgooien
Gaat het aan elkaar overgeven van de bal goed? Dan kun je de bal naar elkaar overgooien en vervolgens steeds wat meer afstand van elkaar nemen. De honden blijft ondertussen rustig naast de handler: daarbij zorgt een ‘zit’ vaak voor de meeste rust in de hond.

Cruciaal bij deze oefeningen is de timing van het belonen:
• De handler beloont de hond op hetzelfde moment dat ze de bal gooit. Zo haal je de focus van de hond weg van de bal. Je gooit dus met de ene hand de bal naar je partner en geeft met de andere hand de (voer)beloning.
• De handler beloont de hond op het moment van of direct na het vangen van de bal. Zorg er in het begin voor dat de handler de (voer)beloning al in zijn hand heeft om snel te kunnen reageren.
In beide gevallen geldt: beloon alleen als de hond rustig op zijn plek blijft. Want je krijgt wat je beloont.

Specificaties
  • Set van 6
  • Diameter: 15 cm
  • Op te pompen met naaldpompje

Aanbevolen producten