Ga jij met Pasen samen met je hond van een eitje genieten?

30 Maart, 2019 13:28

Nog minder dan een maand en dan is het Pasen! Voor velen betekent dat lekker eten, inclusief natuurlijk chocolade en eieren. Maar mag je hond mee paaseieren zoeken?

Het zal voor de meesten geen verrassing zijn dat chocolade en honden geen goede combi vormen; dit komt door het stofje theobromine, wat door honden slecht kan worden afgebroken. Wanneer de hond toch chocolade heeft gegeten, bel dan meteen de dierenarts. Beter is het natuurlijk om de paaseitjes ver buiten bereik te leggen (of ze meteen op te eten)!

Gelukkig kan je je hond altijd verwennen met een ei. Gekookt of rauw; de meeste honden smullen ervan. Het enige waar je rekening mee moet houden is de schil: een gekookt ei kan je voor de verteerbaarheid en veiligheid beter zonder schil voeren doordat de eigenschappen hiervan veranderen tijdens koken, terwijl het bij een rauw ei juist voordelig is het erbij te geven vanwege de hoeveelheid calcium. Het is daarnaast het handigst het ei in stukjes te geven, om te voorkomen dat de hond zich verslikt. Natuurlijk verschillen honden onderling, dus hou je viervoeter altijd even in de gaten wanneer hij het ei oppeuzelt.

En... ga jij met Pasen samen met je hond van een eitje genieten?

< De vakantie komt eraan, wat doe jij met je hond? Dierenliefhebbers opgelet!!! Animal Event komt er weer aan! >