Mooffz targetschijven, set van 8

Naam Mooffz targetschijven, set van 8
Artikelnummer 10136
Prijs
16,
95
  incl. 21% BTW
14,
01
 excl. 21% BTW
Waardering

Leer je hond met zijn neus of poot een ‘target’ aan te raken. Touch!

Begin om de schijf vanuit de hand aan te bieden. Zodra de hond de schijf raakt met zijn neus zeg je ‘touch’. Leg vervolgens de schijf op de grond en kijk of de hond deze schijf ook wil aanraken. Zodra de hond deze met zijn neus aanraakt zeg je ‘touch’ en beloon je de hond. Gebruik een snoepje of clicker om je hond te belonen wanneer hij interesse toont in de targetschijf.

Wat ook een leuke oefening is, is de targetschijf tegen bijvoorbeeld een meubelstuk te houden bijvoorbeeld ‘touch’ bank. Probeer vervolgens de targetschijf ertussen uit te halen. Je kunt zo je hond meerdere objecten leren benoemen.

Nu kun je de targetschijven gaan gebruiken om de hond van target (doel) naar target (doel) te sturen en op een bepaalde plek te laten blijven staan. Wat ook een leuke oefening is, is een targetschijf in je hand te nemen en een stukje te gaan lopen. Probeer de hond al lopend de targetschijf met zijn neus aan te laten raken. Voor je het weet heb je een mooie volgoefening!

De targetschijven zijn soepele schijfjes gevuld met een klein beetje lucht. Voor puppy’s is dit een leuke eerste voorbereiding voor een balanskussen. Laat ze maar eens met de voorpootjes op 2 schijven gaan staan.

Let op: gebruik de targetschijven uitsluitend als trainingsmateriaal. Als je de schijf in je hand houdt voorkom dan dat de hond erin wilt gaan bijten.

Specificaties

  • Set van 8: 2x groen, 2x geel, 2x blauw, 2x rood
  • Diameter schijven: 9,5 cm
  • Antislip