Balanstouw

Naam Balanstouw
Artikelnummer 3719
Prijs
€ 125,00 incl. 21% BTW
€ 103,31 excl. 21% BTW
Waardering

Het balanstouw is bij uitstek geschikt om honden laag bij de grond te leren hun poten goed te plaatsen en daarbij balans te houden. Dat het touw daarbij iets kan rollen, is een extra moeilijkheidsgraad.

Begonnen kan worden met het plaatsen van één of twee voorpoten op het touw (achterpoten gewoon op de grond). De hond kan ook leren één of beide achterpoten op het touw te plaatsen (voorpoten op de grond).  Als de hond met twee poten op het touw staat, is het mogelijk hem van links naar rechts en van rechts naar links zijwaarts te laten (over)stappen.

Uitdaging voor gevorderden: leg twee balanstouwen op de juiste afstand van elkaar neer (ongeveer de afstand tussen de voor- en achterpoten van de hond) in een rechte lijn en laat de hond zijn twee voorpoten op het ene touw zetten en zijn twee achterpoten op het andere touw.  Als de hond niet te groot is, is het mogelijk dit met één touw te doen door dit touw in een U-vorm te buigen.

Variant: leg twee balanstouwen op de juiste afstand van elkaar neer (ongeveer de afstand tussen beide voorpoten) in een rechte lijn en laat de hond met zijn rechtervoorpoot en rechterachterpoot op het ene touw staan en met zijn linkervoorpoot en linkerachterpoot op het andere.

Deze oefening vergt de nodige kracht en concentratie. Oefen daarom in korte sessies.

Het touw is flexibel dus in verschillende vormen neer te leggen.

Specificaties

  • Gemaakt van polypropyleen en heeft verstevigde uiteinden
  • Lengte 2 meter
  • Diameter 7 cm